Näin se toimii

Koiramerkki on koiran kaulaan tai hihnaan ripustettava merkki. Merkissä on kaksi toimintoa: lähiluku-toiminto matkapuhelimille, jotka tukevat NFC-tekniikkaa [1] ja puhelinpalvelu-toiminto numerossa 09 4241 0303 matkapuhelimille, jotka eivät vielä tue.

Lähiluku-toiminnossa Koiramerkin välittömässä läheisyydessä matkapuhelimen näytölle aukeaa automaattisesti koiran ja koiran omistajan tavoittamiseen tarvittavat tiedot. Löytäjä voi avatulta sivulta ottaa suoraan yhteyttä koiran omistajaan tai palauttaa koiran esimerkiksi naapuriin osoitetietojen perusteella.

Mikäli puhelin ei tue lähiluku-tekniikkaa, voi löytäjä soittaa Koiramerkissä olevaan puhelinpalveluun, jossa pyydetään syöttämään merkissä oleva ID-numero. Automaattinen palvelu yhdistää tämän jälkeen puhelun koiran omistajalle. Puhelu maksaa ainoastaan tavallisen lankapuhelun verran.

Koiramerkin omistaja voi syöttää ja hallita haluamiaan tietoja Koiramerkin hallintasivuilla Internet-selaimella. Merkki sisältää ainoastaan ne tiedot, jotka sinne halutaan syöttää. Hallintasivuilla voi myös tilata merkkejä ja poistaa niitä käytöstä.

Koiramerkin eri värit viestittävät toisia koiranomistajia. Esikerkiksi sininen Koiramerkki on uroskoirille, pinkki narttukoirille ja keltainen erityishuomiota vaativille koirille.

[1] NFC on nopeasti yleistyvä tekniikka, jonka avulla koskettamalla NFC merkittyä pintaa, matkapuhelimelle saadaan tietoja. Uusimmat älypuhelimet (kuten LG, Nokia, Samsung, HTC, Sony, Huawei, BlackBerry, Motorola) tukevat usein automaattisesti NFC-tekniikkaa.
Usein kysyttyä - paina tästä